FAQ

Bij de Roeken/DVC kun je altijd 3 keer vrijblijvend meetrainen om te zien of je volleybal leuk vindt. Dan kun je daarna goed beslissen of deze sport bij je past. Wij kijken natuurlijk ook welk team het beste bij jou past.

Heb je hier interesse in? Neem dan contact op met het bestuur! (secretariaat@deroekendvc.nl)

Op het moment hebben teams voor de jeugd voor de leeftijden van 8 t/m 18 jaar. Ook hebben wij 3 damesteams in verschillende klassen, helaas (nog) geen herenteam. De teams trainen in Dokkum of Holwerd.

Het huidige CMV team en C-jeugd team traint in de Ynset te Holwerd, maar we zijn bezig met het opzetten van een team in Dokkum. Dus neem gerust contact op met het bestuur (secretariaat@deroekendvc.nl) als je daarin interesse hebt! De andere jeugdteams spelen in de Doelstien te Dokkum. Jongens en meisjes zijn welkom, de teams zijn namelijk gemixt.

De dames teams trainen in zowel Dokkum als Holwerd.

A-jeugd: op 30 september van het seizoen niet ouder dan 17 jaar
B-jeugd: op 30 september van het seizoen niet ouder dan 15 jaar
C-jeugd: op 30 september van het seizoen niet ouder dan 13 jaar

Je bent nooit te oud om te leren volleyballen! Je kunt altijd instromen om het spelletje met je leeftijdsgenoten te leren, ook als volwassene. Onze CMV-teams starten vanaf de leeftijd 8 á 9 jaar en spelen nog een simpelere vorm van volleybal. Vanaf de C-jeugd (ongeveer 11 jaar) leer je al het officiële volleybal en worden de regels steeds meer uitgebreid.
We raden dan wel aan om eerst trainingslid te worden, zodat je het spelletje en de techniek goed kunt leren. Dan heb je daarna ook veel meer plezier in de wedstrijden!

Leuk dat je lid wil worden! Wij zijn altijd blij met nieuwe leden. Als je een proeftraining hebt gedaan kun je via de trainer een aanmeldingsformulier (en AVG-formulier) krijgen. Ook is het mogelijk om te mailen naar het bestuur (secretariaat@deroekendvc.nl), dan sturen zij jou een aanmeldingsformulier toe.

Als je deze hebt ingevuld kun je het formulier terugmailen naar het bestuur of bij je trainer inleveren. Hij/zij zorgt dan dat het formulier bij het bestuur komt. Vergeet ook niet om gelijk het AVG-formulier in te vullen en mee te geven. Het bestuur regelt jouw inschrijving verder.

Ga je wedstrijden spelen? Zorg dan dat je ook een pasfoto meegeeft, zodat de inschrijving bij Nevobo ook geregeld kan worden. (Dit hoeft geen officiële pasfoto te zijn, een duidelijke foto van je gezicht is goed genoeg!)

Je kunt je persoonlijke wedstrijdschema vinden op volleybal.nl/competitie of in de ‘Mijn Volleybal’ app van Nevobo. Je logt in met je eigen account en selecteert je vereniging en je eigen team. Dan zie je precies welke wedstrijden jij speelt dit jaar, hoe laat en waar. Thuiswedstrijden zijn altijd in de Doelstien te Dokkum. Zorg dat je een uur vòòr de wedstrijd start aanwezig bent voor het omkleden en inspelen. Vervoer naar de wedstrijden toe regelen de teams zelf.

Tijdens de wedstrijden houdt het thuisspelende team de stand, spelers en tijden bij met het digitaal wedstrijd formulier (DWF). Dit formulier kun je vinden in de ‘Mijn Volleybal’ app of op dwf.nevobo.nl.

Uitleg en informatie over het DWF kun je vinden op de volgende website: nevobo.nl/kenniscentrum/digitaal-wedstrijd-formulier-dwf

De meeste teams hebben een eigen scheidsrechter, maar voor de jeugdteams worden ook scheidsrechters geregeld. Het kan dus zijn dat je een team van de 3e klasse of lager eens moet fluiten. Dit wordt vanuit het bestuur op tijd bekend gemaakt. Je wordt dan ook verwacht om je spelregelbewijs dan te hebben behaald.

Het kan voorkomen dat je te weinig spelers hebt voor een wedstrijd. Neem dan op tijd contact op met het bestuur (wedstrijdzaken@deroekendvc.nl), zij nemen contact op met de tegenstander en overleggen over een nieuwe wedstrijddatum. Te laat een wedstrijd afzeggen kan namelijk een boete opleveren vanuit de Nevobo.

Om de wedstrijden te kunnen fluiten, heb je voor alle niveaus tot de 3e klasse een spelregelbewijs nodig. Ook voor begrip van het spel is dit bewijs handig om te halen. Deze cursus kun je gemakkelijk online op de Nevobo-website maken door op de volgende link te klikken:
expertise.nevobo.nl

Hier kun je inloggen met je eigen Nevobo account. Heb je die nog niet? Kun je die zelf aanmaken. Als je jouw account wilt koppelen aan je Nevobo-inschrijving, kun je bij het bestuur je eigen relatiecode opvragen. Dit is nodig voor de registratie van je bewijs.

Voor meer informatie over de spelregels en waar je op moet letten, kun je ook kijken op de website volleybalmasterz.nl. Handig is om dit vooraf goed door te nemen en de filmpjes te bekijken!

Wil je de 2e klasse of hoger fluiten? Dan heb je daar een speciale cursus voor nodig. Dit is een workshop van één avond waarvoor een opleider van de Nevobo langs komt. Heb je hier interesse in, geef dit vooral aan bij het bestuur. Zij kijken naar de mogelijkheden hiervoor.

Scheidsrechters worden altijd zeer gewaardeerd en gezocht! Voor ouders of andere niet-leden regelen wij gratis de nevobo-registratie. Ook als je zelf meer wilt fluiten of dat ook op hogere niveaus wilt doen, kun je dit altijd bekend maken bij het bestuur.

Jammer dat je ons verlaat! Wij hopen dat je met veel plezier bij ons hebt gevolleybald en zien je graag in de toekomst weer terug. Opzeggen van je lidmaatschap kan alleen aan tegen het einde van het seizoen tot 1 april en kun je alleen doen door te mailen naar het bestuur (secretariaat@deroekendvc.nl). In maart vragen we daarom alle leden naar hun plannen voor het komende seizoen, veranderingen kun je dan ook aangeven. Daarna is onze technische commissie bezig met de formatie van de teams van het komende seizoen en wordt er vanuit gegaan dat je het volgende seizoen meespeelt.

Is er toch een reden om later te stoppen of stop je halverwege een seizoen, dan gaat dit altijd in overleg met het bestuur. Dit kan namelijk problemen geven voor je team, het bestuur kan dan niet garanderen dat je dan (direct) kunt stoppen.

Let op!
Het contributiejaar loopt van 1 september t/m 30 juni. Je bent verplicht voor het hele seizoen contributie te betalen, ook als je halverwege het jaar stopt. Uitzondering hierop zijn de CMV-leden.